088 321 8000 info@vertic.nl Inloggen portal
Veilig op
Hoogte

Dakveiligheid een noodzaak?

door: Richard Philips

Is dakveiligheid verplicht en zo ja, waar moet ik dan aan voldoen? Deze vraag wordt ons dagelijks gesteld. Wat is dus de nut en noodzaak om veilig op hoogte te werken.

Wie is verantwoordelijk

Op een werkplek boven de 2,50 meter is er al sprake van werken op hoogte en het Arbobesluit (wet) verplicht opdrachtgevers en eigenaren van gebouwen om er voor te zorgen dat werkzaamheden zoals (ver)bouwen, reinigen, inspectie, onderhoud, etc. veilig en gezond uitgevoerd kan worden. Boven deze hoogte dienen er zodoende voor onderhoud collectieve/beschermende maatregelen genomen te worden om valgevaar tegen te gaan.

Goed te weten! Uit jurisprudentie blijkt dat wanneer de gebouweigenaar/gebruiker/werkgever nalatig blijkt om maatregelen te treffen welke op zich weinig moeite, tijd en geld kosten, er vrijwel altijd sprake zal zijn van aansprakelijkheid.

Dakveiligheid nodig en dan?

Goede, veilige en betaalbare dakveiligheid. Dat is ons uitgangspunt! Veilig werken op het dak zoals door jou gewenst moet namelijk het resultaat zijn.

Heb je geen ervaring met valbeveiliging of benieuwd welke dakveiligheid kan passen in jouw situatie? Stuur ons foto's of een tekening en wij maken een passende en werkbare oplossing tegen valgevaar.

Liever een vrijblijvende afspraak op locatie? Geen probleem. Wij komen graag langs voor een gratis en persoonlijk advies.

Service en kwaliteit
Persoonlijk advies
Specialist in valbeveiliging
Snelle & actieve levering
Uitgebreid assortiment